KISS THE TIGER – VICIOUS KID

Artiest info
Website
facebook

video

Meghan Kreidler is de leadzangeres van de zeskoppige Amerikaanse rock’n’roll-formatie ‘Kiss The Tiger’ uit Minneapolis, Minnesota. De andere groepsleden zijn leadgitaristen Alex Sandberg en Bridger Fruth (ook op pedal steel), gitarist Michael Anderson, bassist Paul DeLong en drummer JayDeHut. De band werd geformeerd in 2016 en bracht toen meteen hun debuutplaat “Kiss The Tiger” uit met negen tracks. Daarna brachten ze een eerste EP “Elliot Park” uit in 2017, gevolgd door een tweede full-cd getiteld “Let Me Bleed” in 2019.

Daar komt nu begin juni een derde volwaardig album bij met het twaalf tracks tellende “Vicious Kid”, een plaat vol melodieuze songs met mooie gitaarriffs en prima vocaal werk van frontvrouw Meghan Kreidler. De groep zegt zelf geïnspireerd te zijn door artiesten als Tom Petty, Patty Smith, Iggy Pop en ‘The Rolling Stones’, maar wij horen toch nog enkele andere invloeden in hun muzikaal werk. Zo menen we Britpop waar te nemen in de albumopeningstrack “Motel Room” die u in een live-uitvoering kunt horen op de tweede video en een op werk van Patti Scialfa lijkende sound in de eerste single uit deze plaat, het op de video te beluisteren “I Miss You” dat verhaalt over een moeder die haar kind heeft verloren.

Punkerige rock vormt de basis van het iets meer dan twee minuten durende nummer “Who Does Her Hair?” en ook “Weekend”, “You Are The One” en “Dinosaur Song” zijn gebaseerd op een punkerige gitaarsound. Voor deze plaatopname werden nog enkele lokale gastmuzikanten in de ‘Terrarium Recording Studio’ in Northeast, Minneapolis uitgenodigd met Victor Zupanc op piano en orgel, Mark Moehlenbrock op piano en gitaar, Diane Miller op gitaar en samen met Chelsie Newhard en Andy Ebling meezingend als backing vocalisten. Alle twaalf songs op deze plaat werden geschreven door leadzangeres Meghan Kreidler en gitarist Michael Anderson.

Uit de tracklijst van dit album selecteerden wij als favoriete nummers de countryballad “Grown Ass Woman” met knap werk van Bridger Fruth op pedal steelgitaar, het emotioneel gebrachte groeinummer “Talk To Me” en de door een orgeldeuntje ingeleide sentimentele ballad “Ghost Song”, onze favoriete song uit deze derde plaat “Vicious Kid” van ‘Kiss The Tiger’. De groep wacht vol ongeduld op het aflopen van de coronapandemie en de daaraan gekoppelde beperkingen want ze willen maar al te graag dit album en alle liedjes daarop live gaan voorstellen tijdens optredens in de USA en ver daarbuiten.

(valsam)